Bali en in het bijzonder wat meer info over Noord Bali
Bali is een van de kleinste eilanden van de Indonesische archipel, maar kent de grootste verscheidenheid. Het eiland is 5600 km2 groot en telt 3,5 miljoen inwoners, waarvan er ruim 1 miljoen in Denpasar wonen. Hindoeïsme is de belangrijkste religie (90% van de bewoners). Daarnaast vind je er de islam, boeddhisme en katholicisme.

Het eiland heeft een zeer diverse natuur, verspreid over de diverse delen van het eiland. Het tropische klimaat zorgt voor een vrijwel constante temperatuur van rond de 28-30 graden.

Het noorden is het droogste deel van het eiland, terwijl in het midden veel meer regen valt vanwege de hoge bergen waarvan de toppen vaak in de mist hangen. In het noorden gelden de tweede helft van januari, februari en maart als de natste periode. Dit “regenseizoen” is nog betrekkelijk droog met meestal slechts enkele buien in de middag of enkele uren regen per dag.

Bali is vergeven van de bezienswaardigheden. Eigenlijk reis je constant door verrassende natuur, ceremoniën, dorpjes, rijstvelden, tempels. Het massatoerisme is geconcentreerd in het zuiden van het eiland rond de plaatsen Kuta, Nusa Dua en Sanur.

Noord Bali
Singaraja

De dichtstbijzijnde grote stad is Singaraja. Zij is 2 kilometer verwijderd van de villa. Het is de voormalige hoofdstad van Bali. Enkele pakhuizen herinneren nog aan de tijd dat de Nederlandse kolonialen hier regeerden. Een beroemd gebouw uit de stad is de Gedong Kirtya bibliotheek. Verder is een bezienswaardigheid de Chinese Tempel.
In Singaraja vindt u diverse voorzieningen, zoals ziekenhuizen, apotheken, banken, veel markten. U kunt er goed winkelen en sinds kort is er ook een grote supermarkt (Hardy’s) met alle mogelijke producten.
Prachtig is het om de Pasar Malam in Singaraja te gaan bezoeken.
Iedere avond om precies 18.00 uur is deze mark geopend. (vergeet niet uw camera mee te nemen)

Noord Bali Singaraja
GITGIT watervallen/ Watervallen van Munduk/Watervallen van Less

GITGIT watervallen/ Watervallen van Munduk/Watervallen van Less
De Git-Git watervallen zijn de hoogste watervallen van Bali op een 35 minuten rijden van de villa. Liggend aan de weg van Singaraja naar Denpasar. De waterval kent een hoogte van 45 tot 80 meter en ligt in een tropisch regenwoud. Bij de ingang vindt u allerlei stalletjes met kleding, fruit ed.

Klooster Brahma Vihara Ashrama
Op 15 minuten rijden vindt u het enige boeddhistische klooster van Bali. Brahma Vihara Ashrama. Het klooster heeft mooie wandschilderingen en ligt prachtig verscholen in de heuvels.

Klooster Brahma Vihara Ashrama
Warm waterbronnen van Banjar

Warm waterbronnen van Banjar
Deze bronnen zijn bekend als hot springs of Air Panas. Ze liggen dichtbij in de heuvels. De drie baden liggen in een fraaie tropische tuin en bevatten geneeskrachtig warm water van ongeveer 35 graden.

Dolfijnen kijken
Dolfijnen kijken is een grote attractie van Lovina. Vroeg in de ochtend, om 6 uur, kunt u met een locale boot de zee op. Er worden vrijwel altijd dolfijnen gevonden, soms tientallen. De tocht duurt circa 2 uur. Sinds kort kun je in een bassin van Melka Resort in Lovina ook zwemmen met dolfijnen. De meningen en ervaringen hiermee zijn echter wel verdeeld.

Dolfijnen kijken
Lovina

Lovina
Dit is de meest toeristische plaats van Noord-Bali. U vindt er winkeltjes, restaurants, bars, live-muziek, disco’s, pinautomaten. Hier kunt u ook trips regelen en een auto of scooter huren. Dat kan echter ook via onze helpdesk. Het is een levendige plaats met veel vissersboten. Lovina ligt op 5 km vanaf de villa.

Rijstvelden van Pupuan
Er zijn prachtige rijstvelden te zien in de omgeving van de villa.

Rijstvelden van Pupuan

Snorkelen en duiken, Menjangan eiland
Tegenover de villa liggen kleine riffen waar al veel te zien is. Het is een ideale plek om eenvoudig de onderwaterwereld van Bali te ontdekken. Op drie kwartier rijden naar het westen ligt Menjangan eiland, een natuurreservaat met grote riffen, een enorme diversiteit aan vissen en koraal en duikscholen. Snorkelen en duiken kunt u al vanuit de villa via onze helpdesk regelen.

Vissersdorpen
Zowel links als rechts van de villa liggen op korte afstand nog traditionele vissersdorpen. Zij zijn kleurrijk met prachtig beschilderde bootjes uit bomen gesneden. Deze vissersdorpen leven nog vrij traditioneel en bestaan geheel van de visvangst.

Seririt
Ten westen van Pemaron ligt Seririt. Het is een authentieke regionale marktplaats waar u terecht kan voor verse regionale producten.

Ook bestaat er de mogelijkheid diverse trekkings te doen.Wij werken daarin samen met Bali out Back.

Een beetje verder weg

Golf
Mocht u willen golfen, dat kan op de Handara Koseido Golf and Country club. Een van de 18-holes top-5 banen van Azië. Het domein is gelegen op 1 uur rijden en ligt in de bergen op 1000 meter hoogte bij de plaats Bedugul. Door de hoogte is de temperatuur hier gematigd, waardoor het aangenaam golfen is. Bedugul is tevens een regionaal centrum met een pasar voor fruit, groente en bloemen.

De Botanische tuinen van Bedugul en in de buurt Lake Bratan
Bedugul is zeker een plaats om te bezoeken. Een prachtige Pasar met vooral veel fruit en groente en souvenirs en aansluitend het Bratanmeer door de lokale bevolking “het heilige meer” genoemd. Half in dit meer vindt U ook de Pura Ulun Danu Tempel. Hier wordt Dewi Danu vereerd, de godin van meren en rivieren.
Vlak bij Bedugul in het plaatsje Candi Kuning vindt U een 130 ha grote botanische tuin, waar u een goede indruk kunt krijgen van de weelderige tropische bergflora. U vindt er talrijke wilde orchideeën, waaronder ook zeer zeldzame soorten.

Nationaal Park Bali Barat
In het tropisch oerwoud ligt een groot nationaal park waar u veel vogels (foto, Bali Spreeuw) , leguanen en andere bewoners van de tropen kunt bewonderen.

Via Bali Vakantie verhuur ontvangt u,  op aanvraag diverse vouchers, die u recht geven op een korting van 10% op de activiteit of een korting van 10% op uw diner.

Er zijn Vouchers voor
Bali Handara Golf
Restaurant Bamboo. Pemaron
Restautant Kakatua, Lovina
Spice-club, Lovina
Spa- resort, restaurant Puri Bagus. Pemaron
Bali Outback trekking. Lovina
Nuriami Restaurant Ubud
Olifantenpark, Ubud
Waterbompark Kuta
Voor meer info kijk op de site van www.balivakantieverhuur.nl